Mijn naam is Peter de Klerk en ik ben sinds 2003 geregistreerd als fokker / kennelhouder bij de Raad van Beheer in Amsterdam.

IK FOK SLECHTS 1 OF 2 NESTJES PER JAAR IN DE WOONKAMER, EN DE PUPS BLIJVEN DAAR TOTDAT ZE WEG MOGEN VANAF 8 WEKEN OUD!! MOEDERHOND BLIJFT BIJ DE PUPS TOTDAT DE LAATSTE IS WEGGEGAAN HIERDOOR VOED DE MOEDERHOND TOT HET LAATST HAAR PUPPEN OP DMV HET SPELEN EN DE BIJBEHORENDE CORRECTIES DIE ZE GEEFT, HIERDOOR LEREN PUPS AL HEEL JONG WAAR DE GRENS LIGT. 

 
Ik fok zo af en toe, met veel liefde en toewijding, een nestje volgens mijn eigen visie op teckeltjes, dat wil zeggen dat een lief en stabiel karakter bij mij voorop staan en dat ik alle gezondheidstesten zal uitvoeren, zodat er hopelijk lieve en gezonde teckelpupjes op de wereld worden gezet, ik breng mijn  fokteefjes af en toe uit op hondenshows om een keurmeester het exterieur en gangwerk te laten beoordelen. 
Schoonheid is belangrijk, maar nog veel belangrijker zijn; een goed karakter en een goede gezondheid!!! daar heb ikzelf en toekomstige puppykopers veel meer aan.
 
De nederlandse teckelclub kent het begrip CLUBFOKKER, dit houdt in dat deze fokker zich niet alleen moet houden aan het club fokreglement maar ook verplicht is minimaal 1 x per jaar te verschijnen op een lezing georganiseerd door de
teckelclub. Iedere fokker die lid is van de nederlandse teckelclub moet zich houden aan het club fokreglement en deze worden steeksproefgewijs dan ook gecontroleerd of men zich houdt aan alle gestelde regels. Dus het verschil in clubfokker en fokker die lid is van de ntc is dan ook eigenlijk minimaal: 
 
Clubfokker: Moet fokken volgens de regels vh fokreglement, en is onderhevig aan de 
                   steeksproefsgewijze controle van de vereniging.
                   Moet verplicht 1 x per jaar een lezing volgen.
                   Betaalt 52 euro per jaar aan contributie en krijgt daardoor een
                   vermelding op de website van de rasvereniging. 
 
Gewone fokker zoals ik: 
                   Moet fokken volgens de regels vh fokreglement, en is onderhevig aan         
                   de steeksproefsgewijze controle van de vereniging.
                   Betaalt 30 euro per jaar aan contributie.
 
Ikzelf ga af en toe uit eigen beweging naar zo’n lezing van de nederlandse teckelclub, of van de Raad van Beheer.