BEDENK DAT ER NIET ALTIJD ZOMAAR TECKELPUPJES OVERAL OP " VOORRAAD" ZIJN ! als u samen met uw partner en/of uw gezin besloten heeft een teckeltje in huis te nemen, zult u vaak moeten  wachten, dat is meer standaard dan uitzondering, tenzij u overal op het in internet gaat lopen zoeken en het misschien dan niet zo nauw neemt met hoe de fokker fokt en op wat voor manier de honden daar leven en hoe de pups worden verzorgd en in wat voor conditie aan u verkocht worden, lees: broodfokkers enz enz.... dus heb geduld! die paar weken of maanden wachten stellen niets voor op al die jaren die u nog met uw viervoeter te gaan heeft....

Waar  moet u op letten als u contact opneemt met een teckelfokker die teckelpups verkoopt mét  stamboom:

vraagt de fokker u naar:

* uw werksituatie/werktijden? 

* uw gezinssituatie? 

* uw ervaring met eerdere honden of teckels? 

* uw voorkeur voor een reu of teefje en waarom? 

* Leeftijd van de kinderen in uw gezin ? 

Zijn deze vragen allemaal gesteld dan weet u in ieder geval dat de fokker interesse toont in u als pupkoper zijnde 

Bij het eerste kennismakingsbezoek met de pups wat pas na 2,5- 3 weken na geboorte van de pups mag plaatsvinden zal een goede fokker u de pups laten zien mét de moederhond erbij, accepteer geen smoesjes waarom de moeder er niet bij is, een goed fokteefje met een goed en sociaal karakter zal u altijd te zien moeten krijgen.

De fokker zal u de oogonderzoekrapporten moeten laten inzien en uitleg erbij moeten geven wat de oogziektes inhouden en of beide ouderdieren vrij zijn van deze erfelijke oogziekten die bij teckels veel voorkomen, ook hier accepteer geen smoesjes of verontschuldigingen, iedere fokker zorgt voor een kopie van ooguitslagen ook van de dekreu. 

Als u er van verzekert wilt zijn dat voor alle pups stambomen zijn aangevraagd, zal de fokker u een brief (of online ) kunnen tonen van de Raad van Beheer waarop de fokker de geboorteaangifte van het nest heeft gedaan accepteer geen smoesjes waarom dit niet aangetoond kan worden.  

Zijn de pupjes al ouder dan 6 weken als u ze voor het eerst ziet , zal de fokker u de blauwe nederlandse inentingsboekjes moeten  laten zien waarop de eerste enting is opgetekend en waarbij u kunt zien dat de gegevens afgedekt zijn met een geplastificeerd laagje erover. Dit om fraude tegen te gaan wat betreft leeftijd en chipnummer. 

Pupjes worden rond de 5-6 weken gechipt door de raad van beheer, een fokker moet dit kunnen aantonen, sommige fokkers hebben een chipreader ( zoals ik) waarmee zij dit kunnen laten zien. de chipper laat ook altijd een formulier achter als bewijs.

Vraag de fokker of de pups al zijn ontwormt, pups worden met 2-4-6-8 weken oud ontwormd, vraag of zij de data kunnen laten zien wanneer de ontworming heeft plaatsgevonden, ontworming van een pupje houdt in dat ze een pilletje of pasta hebben gekregen tegen wormpjes, accepteer geen pupje wat niet ontwormd is. 

Een goede fokker zal zeker accepteren als u niet direkt een optie op een pupje neemt,  neem er de tijd voor om na te denken en zeg dan ook dat u het zo snel mogelijk laat weten, een fokker zal u zeker niet onder druk moeten zetten, is de vraag groot naar pupjes bij de fokker dan wordt het wel op prijs gesteld als u binnen 2 dagen reageert! 

Dit is MIJN manier van werken, en ik sta hier volledig achter! We leven in een tijdperk waar de broodfok handel in teckels heel levendig is, dus een gewaarschuwd mens telt voor 2 !

Pups worden met 2-4-6-8 weken ontwormt door ons, en tevens de nageltjes geknipt!